• در دسترس بودن و دستیابی به آسایش: فعالیت های موجود در این پیاده راه از عوامل مهم شکل دهی به فضا و همچنین تقویت و سرزندگی این فضا دارد. این مکان با دارا بودن امنیت استفاده از کاربری ها و فضاهای قابل رویت و قابل دسترس در تمامی ساعات شبانه روز، تمیزی و وجود مکان های نشستن نقش مهمی در دستیابی به آسایش فیزیولوژیکی کاربران دارد. همچنین با دسترسی و دید به چند کلیسای کلیدی در این محور در دریافت آسایش ذهنی و روحی از فضا بسیار حائز اهمیت میباشد. 
  • مشتری های ثابت: وجود حضور اجتماعی فعال و مداوم در این پیاده راه که از کاربری های متفاوت و متناسب برای تمامی سنین از نوجوانان تا جوانان و فضاهای تعاملات کهنسال تشکیل گردیده است این فضا را اجتماع پذیر و دارای کاربران همیشگی کرده است که هر ساعتی از روز پذیرای تعدادی کاربر میباشد.
  • ظاهر ساده: این محور با دارا بودن ریتم یکنواخت و بافت سنتی جداره ها توانسته حسی از مردم واری را تداعی نماید که با کوتاه بودن ارتفاع جداره ها و هماهنگی رنگ و بافت جداره ها به رنگ قرمز و زرد و با جنس کاه آجرگل و هویتی هدفمند به محله و بافت جلفا داده است. همچنین وجود سنگ فرش های کندکننده ی سرعت با ایجاد حس خودمانی باعث ساده کردن بافت شده است.
  • جو غیرجدی: وجود فضاهای نشستن غیررسمی به منظور گذران اوقات فراغت نقش مهمی در تبدیل این پیاده راه به مکان سوم داشته است. همچنین کافه ها و رستوران های موجود در این محور نیز امکان نشستن و ایجاد سرپناه را در فضاهای روبروی کافه ها ایجاد نموده و محیطی صمیمانه و به دور از رسمیت را ایجاد کرده است. این فضاها با پذیرا بودن کاربران خاص توانسته اند حس منحصر به فردی به پیاده راه و بافت محلی جلفا بدهند.
  • خانه ای دور از خانه: محیط صمیمی و دوست داشتنی کافه ها، استشمام بوی قهوه از کافه گالری ها و فروشگاه ها، حضور فروشگاه های صنایع دستی ارامنه این پیاده راه را به محیطی دوست داشتنی به مانند خانه اما با کاربری های عمومی اجتماعپذیر تبدیل نموده است.

 

 

بنابراین معیارهای موجود در پیاده راه جلفا به صورت ریزفضاهایی در قالب جدول زیر ارائه می گردند.

 


مشخصات

آخرین جستجو ها